Vladu Sabadošu v spomin.

Nazaj

Vlado Sabadoš počivaj v miru.

V soboto 9. septembra 2023 smo se poslovili od našega Vlada Sabadoša. Žalostna vest, da ga ni več med nami, nas je pretresla.

Za naš klub je začel tekmovati jeseni leta 1991, ko je naš do tedaj najboljši strelec s pištolo Robert Kranjc prestopil v ljubljansko Olimpijo in tako zapolnil nastalo vrzel v naši prvoligaški ekipi.

Čeprav je do tedaj kot član SD Lesar, ki je delovala v Tovarni pohištva Brežice in zatem kot član SD Leskovec, dolgo vrsto let nastopal samo s serijsko zračno puško, je takoj pristal, da se preizkusi tudi z zračno pištolo, čeprav je stopil že v 43. leto starosti. Prehod na drugačen strelski rekvizit mu ni delal večjih težav. Treniral je zelo zavzeto in zelo pogosto. Postal je skorajda inventar našega tedanjega strelišča na Cesti prvih borcev 24, kjer se danes nahaja Upravna enota Brežice, saj je treniral domala vsak dan. Napredoval je zelo hitro in v kratkem času postal naš najboljši posameznik.

Največja uspeha je dosegel na državnem prvenstvu z zračno pištolo leta 1995 v Piranu, ko je s 563 krogi v razburljivem finalu z dodatnim finalnim strelom premagal državnega prvaka iz leta 1993 Janeza Štuhca in osvojil 5. mesto, ter leta 1997, ko je na državnem prvenstvu v Ljubljani z MK pištolo 50 m s 525 krogi, kar je bil njegov osebni rekord, osvojil 9. mesto.

Svoje bogato znanje je z modrimi in strokovnimi nasveti večkrat prenašal tudi na mlajše in manj izkušene.

Zadnji nastop za naš klub je opravil v 5. krogu državne lige 4. februarja 2003 v Leskovcu pri Krškem, zatem pa je zaradi zdravstvenih držav opustil streljanje in se s podobno vnemo kot streljanju posvečal svojemu drugemu hobiju, ribištvu. Skupaj je na tekmovanjih za naš klub zabeležil 140 nastopov.

Vladu Sabadošu smo ob proslavi 50. obletnice našega kluba leta 2015 podelili listino častnega člana.

Vsi, ki smo ga poznali, z njim vadili in hodili na tekmovanja, ga bomo trajno ohranili v najlepšem spominu.

Vlado Sabadoš počivaj v miru.

Kontakt

Strelski klub Brežice

Modri

Cert ID: 0044/00047

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Strelski klub Brezice
Matična številka: 5247179000