Odlični rezultati naših dveh mladink v Smederevu

 

Iz srbskega Smedereva, kjer je na turnirju Walther Cup nastopa slovenska reprezentanca do 18 let, prihajajo odlične vesti. Naši Sara Ščuri in Pia Rpčič sta v kategoriji do 16 let osvojili 2. in 5. mesto. Sara je pri tem svoj osebni rekord dvignila na 364 krogov. ČESTITAMO!!

 

 

2. kvalifikacijski turnir Ormož

Dobrih novic iz preteklega tedna še ni konec. Naši so v glavnem zelo dobro nastopili tudi na 2. kvalifikacijskem turnirju v Ormožu. David Rožman je bil s 566 krogi 4. med člani, Anže Gmajnič (555) in Gregor Kuhar (552), pa sta bila med mladinci 2. in 3. Tim Rus je bil z rezultatom 592,4, med mladinci s puškp 6. , Anja Pepunić pa med članici 8.

 

 

2. krog državne lige mladih Ljubljana

 

Za nami je še ena zelo uspešna nedelja, ko smo v 2. krogu državne lige mladih v Ljubljani zabeležili zmagi Sare Ščuri in ekipe kadetinj, 2. mesto mladinske ekipe ter 3. mesti Pie Srpčič in Anžeta Gmajniča.  Pohvalo si zasluži tudi naša zelo mlada ekipa s puško. Tim Rus je z slaob prvo serijo in s končnim rezultatom 397.8 krogov skoraj izenačil svoj osebni rekord, ki sta ga zato dosegla preostala člana ekipe Žan Rok Zorčič in Klemen Cvetkovič. Čestitke tudi naši najmlajši Lari Zorko za res presenetljivo visok dosežek s pištolo.

Dan prej pa se je odvijala tudi 1.A članska liga, kjer so naši člani znova osvojili 3. mesto, za kar si zaslužijo čestitke!!

V skupni uvrstitvi Pokala Slovenije so Brežice trenutno prve!!

 

2. turnir strelskih upov Brežice 2017

V Brežicah je v prijetnem vzdušju potekal 2. turnir Strelski upi Brežice 2017 v streljanju z zračno piaštolo. Pri fantih je po pričakovanjih zmagal prvi favorit Jože Čeper, naš adut Anže Gmajnič pa je bil tretji. Pri dekletihje od prvega do predzadnjega strela vodila naša Pia Srpčič, vendar se medalje delijo po zadnjem strelu. Ta je najbolj uspel Novomeščanki Klari Smolič. Naše strelke Pia Srpčič, Sara Ščuri, Nasiha Žilić in Urška Gmajnič so v finalu osvojile 2., 3., 4. in 8. mesto. Ekipna zmaga je pripadla 1. ekipi Brežic pred Ptujem in 2. ekipo Brežic. Plaketa prvaka kvalifikacij je presenetljivo odšla v roke Klare Smolič, ki je na koncu v dvoboju spolov vendarle morala pariznati premoč Jožetu Čepru.

 

 

5. turnir državne lige Ljubljana

Brežiške kadetinje na poti proti končni zmagi!

Brežiške kadetinje nadaljujejo z zmagami. Na 5. turnirju državnih lig so v nedeljo znova dosegle

dvojno zmago – ekipno in posamično ter si pred zadnjim turnirjem prihodnji mesec v Črenšovcih, priborile praktično nedosegljivo prednost. Na stopničke so stopili tudi brežiški mladinci,

člani pa so s 6.zdrsnili na 7. mesto.

Pri kadetinjah se je svoje druge zaporedne zmage z novim osebnim rekordom 360 krogov od 400 možnih veselila Pia Srpčič, Elena Račečič pa je pristala tik za njo. Ekipno so s prednostjo 11 krogov pred Ptujem zmagale v postavi Pia Srpčič, Elena Račečič in Urška Gmajnič. Pri kadetih

je za veliko presenečenje poskrbel Matias Srpčič in s krepko izboljšanim osebnim rekordom zasedel 3. mesto.

Mladinci v postavi David Rožman, Gregor Levak in Anže Gmajnič tokrat niso imeli svojega dne

ter z svojim najskromnejšim rezultatom v sezoni pristali na 3. mestu.

Rožman, za katerim je zelo naporna sezona, saj v ligi nastopa tako v mladinski, kot v članski konkurenci se je v soboto z novimosebnim rekordom 377 krogov prvič doslej uvrstil v finale

najboljše osmerice ter končal na 7. mestu. Finale se je za las izmuznil še drugemu Brežičanu 

Silvu Kostrevcu. 

V skupni razvrstitvi tekmovanja za Pokal Slovenije Brežičani v disciplini zračna pištola zasedajo 2. mesto.

4. krog državne lige Ormož

 Kadetska liga

Kot omenjeno, brežiške kadetinje letos kažejo veliko premoč. Najbolj zanimivoje, da v posamični konkurenci vsakič zmaga druga. Po Urški Gmajnič in Sari Ščuri je na najvišjo stopničko stopila Pia Srpčič. V skupni razvrstitvi vodi Gmajničeva pred Ščurijevo in Srpčičevo. Med kadeti je Kevin Račečič za las zgrešil svoje prve stopničke in bil zgolj zaradi manjšega števila notranjih desetk 4. Do konca sta še 2 turnirja. V skupni razvrstitvi tekmovanja za Pokal Slovenije v disciplini zračna pištola Brežičani zasedamo odlično 2. mesto.

Mladinska liga

Brežiški mladinci so v postavi Anže Gmajnič, David Rožman in Gregor Levak v Ormožu v disciplini zračna pištola dosegli letos najboljši rezultat, ki je ob odličnih Škofeljčanih zadostoval za 2. mesto. V skupni razvrstitvi ostajajo na 3. mestu, med posamezniki pa je s 5. mestom najvišje Rožman. Pohvaliti velja tudi edino brežiško strelko s puško Marušo Rus, ki je s 391,9 kroga dosegla nov osebni rekord.

Članska liga

V 1.A drđavni članski ligi v streljanju z zračno pištolo so Brežičani v postavi Silvo Kostrevc, Tadej Sečen in David Rožman z razmeroma dobrim nastopom v skupni razvrstitvi napredovali na 6. mesto. Kot edini Brežičan se je v finale uvrstil Silvo Kostrevc, ki je končal na 8. mestu.

 

V hudem mrazu zmaga Sevničana Kunška in brežiških mladincev

 

Tradicionalni dvodnevni mednarodni turnir v streljanju z zračnim orožjem v Trzinu je tudi letos postregel z zelo nizkimi temperaturami. V »balonu« pokritih teniških igrišč, kjer je bilo postavljeno montažno strelišče, so manj prilagodljivi tekmovalci zaradi tega dosegali podpovprečne rezultate. Na dosežke ostalih temperature kakšno stopinjo nad ničlo niso bistveno vplivale. Naši tekmovalci so se na tekmovanju odrezali zelo dobro. In sicer, ekipa brežiških mladincev s pištolo v postavi David Rožman, Anže Gmajnič in Gregor Kuhar je zmagala.

V finale pa so se uvrstili Andreja Novoselič (članice) in Urška Gmajnič (mladinke.)

 

 

Sobotni rezultati – pištola:
 – člani: 16. Silvo Kostrevc (554)
– članice: 5. Andreja Novoselič 152,4 (336)
– mladinci posamezno: 6. Anže Gmajnič 146,4 (552), 12. Gregor Kuhar (527), 6. David Rožman 127,7 (559) in ekipno zmaga brežiških mladincev

– mladinke: 6. Urška Gmajnič 138,4 (328)

 

Nedeljski rezultati – pištola:
– člani: 18. David Rožman (561), 19. Silvo Kostrevc (560) in ekipno 7. mesto